HTML

Tájszerkesztés

Tájszerkesztés - olyan irreális helyszíneket szeretnék létrehozni, melyek minél valósághűbbek. Legtöbbször a Terragen 2, olykor a Vue 6 progival. Egyikben sem vagyok profi, de azért igyekszem :)

2009.10.04. 23:08 Rudolfking

Terragen 2 User Guide and Documentation

Sziasztok,

Most néhány Terragen 2-es linket írnék ide, amit hasznosnak ítélek:

Észrevettem egy nagyon okosan összeszedett dokumentációt ezen az oldalon: Planetside Documentation. Itt található például a "Creating your first scene", ahol az alapokat egy jól összerakott példán keresztül mutatják be (bár a színezésen korrigálni nem lett volna olyan bonyolult...). Ezen felül viszont egy nagyon értékes link is van ott, ez pedig a User Guide part 1 (remélem lesz part 2 is). Itt végig hasznos dolgokat fejtenek ki részletesen, s említenek apróságnak tűnő dolgokat is, amire tapasztalat útján csak nehezen jövünk rá, akár komolyabb bosszankodást is elérve ezzel (egy példa: A Terragen II-ben a felfelé irány az az Y tengey (axis), pedig sok más modellező és tájszerkesztő programban ez a Z tengely szokott lenni). Ezen felül nagyon jól ismertetik a Node Network szemléletét a Terragen II-nek (ami annyira felhasználóidegennek tűnik elsőre).

Olvassátok egészséggel (és ha van igény, akár lehetne fordítani is magyarra)!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://rendertime.blog.hu/api/trackback/id/tr621427964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása