HTML

Tájszerkesztés

Tájszerkesztés - olyan irreális helyszíneket szeretnék létrehozni, melyek minél valósághűbbek. Legtöbbször a Terragen 2, olykor a Vue 6 progival. Egyikben sem vagyok profi, de azért igyekszem :)

2008.08.03. 09:55 Rudolfking

Sok újdonság

Sziasztok ismét,

A Planetside végre közzétette az ingyenes verzióját a Terragen 2 Technology Preview-nek (TP5)! Ezzel rengeteg újítás és optimalizálás, valamint hibajavítás válik végre ingyen is elérhetővé (a fizetős 200 dollár körül jár). Ilyen például az átlátszó víz, a több processzormag támogatása (nekem aztán... :) ), a horizont-bug megszűnésa, sok objektum esetén kitolt tűréshatár, stb.

A végleges verziót is nemsokára bejelentik (szerintem). Azonban az 1.99.95-ös verzió itt elérhető:

http://planetside.co.uk/terragen/tg2/tg2tp/index.html

Közben az atomerőmű is fejlesztés alatt áll, de most visszatértem néhány régebbi Terragen I-es képemre, újrarenderelés (átlátszó víz) okán. A Meratthan-hegység-es újrarenderelési ideje 10 óra felett volt, itt is van:

 

A Meratthan-hegység lábánál (1)

 

Igyekszem a többi képpel is, most a Meratthan-hegység II készül! Aztán visszatérek az atomerőműs témára.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://rendertime.blog.hu/api/trackback/id/tr85598192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Popescu 2008.08.25. 01:06:06

frankó a kép, mintha csak fényképezve lett volna:D amúgy a fák jobbra alul fucsák, kicsit talán kilógnak az összképből

'Én' vagyok, csak nevet változattam, ez mondjuk bénább, de egyedibb

Rudolfking · http://www.rudolfking.extra.hu 2008.08.25. 05:36:57

Óóóó, üdv Én :)
Furcsa, eddig mindenhol mindenki a jobb alsó fákra panaszkodott... Felül kéne vizsgálni az ügyet:)

Bcdc 2009.08.31. 08:19:19

Nem rosszak a fák a távolsággal van baj. Ez a rész túl "közeli" a centerben lévő hegy és a hegyen lévő növényzethet képest.
Külön külön talán mindkettő hiteles lenne, de igy egyben a néző érzékeli hogy valami nem okés. Egyébként azért ezeket a fákat szúrja ki mindenki mert a kép összes többi része illeszkedik egymáshoz.
Ezen is csak minimális változtatás szükséges, a fákból legyen kétszer ennyi és legyenek feleekkorák és ne kerüljenek nagyon közel a parthoz. Ne legyenek ennyire méregzöldek, illetve lehetnek, de akkor alattuk a növényzet is legyen erősebb zöld.
Mindezt mondom úgy hogy én egy ilyen képet olyan egy év alatt készitenék el, szóval nehogy okoskodásnak vedd, mert ez egy remek kép.
Az ilyen képek miatt gondolkodom hogy talán terragenbe kellene belemerülni nem is a vue progiba.

10 óra render mekkora méretben? (remélem nem a mellékelt 800*600-ban volt ennyi)

Rudolfking · http://www.rudolfking.extra.hu 2009.09.02. 13:43:09

Ilyen képekhez Terragen a győztes, kérdés sem merülhet fel!
Jogos, lehet, hogy a fák textúrája hibás is (nincs bekapcsolva az alpha colour, szóval nagy fekete levéldarabok is lesznek benne), illetve többen mondták, hogy már szinte a vízben vannak. Túl régi projekt, lassan már megunom, de egyszer talán... :) A nádas sem jön be, csak azért...
süti beállítások módosítása