HTML

Tájszerkesztés

Tájszerkesztés - olyan irreális helyszíneket szeretnék létrehozni, melyek minél valósághűbbek. Legtöbbször a Terragen 2, olykor a Vue 6 progival. Egyikben sem vagyok profi, de azért igyekszem :)

2011.04.15. 11:39 Rudolfking

Várak és városok

Sziasztok!

Tudom, rég jelentkeztem, ezért ma egy igazi csemegével (az eddigiekhez képest) is jövök. Ez pedig az egyik tantárgyamra leadott házi feladatom, ami egy videó. Tudni kell róla, hogy 1-2 nap alatt készítettem el (hiába, egyetem alatt kevés az ember ideje), egy éjszaka alatt kellett lerenderelnem, valamint az igazi változatosság: Nem Terragen munka, hanem 3ds max (Autodesk termék). Az a szoftver erősen profi, nagyon jó kiegészítőkkel, fejlett kezelőfelülettel rendelkezik. Igaz, hogy képtelenség vele szép tájat, jó felhőket előállítani (alapszintű tudással), de tárgyak, objektumok, animációk, sétáló emberek, összeomló falak, lángoló fáklyák, zseniális fények létrehozására kiváló. Többféle beépített renderelővel rendelkezik, de még többet lehet szerezni hozzá (VRay, Mental Ray renderer...). Animációban szerény, rövid, egyszerű videóm következzen hát:

Greyon vára

 

A másik alkotásom pedig egy kép, melyen egy ideje dolgozom, a Rúna (ld. előző bejegyzés). Lényege a felülnézeti Terragen2 renderelés kiismerése, mert ezen a téren még szeretnék fejlődni. Az utak hét városhoz vezetnek, melyeket 1-1 kis stilizált épület fog jellemezni. Ezeket 3ds max-ban készítem el, majd a kirenderelt kis ikon méretű képeket beillesztem valami 2D szerkesztőprogrammal a végleges Terragen2 renderbe. Ez lenne tehát a végleges:

Rúna#10 (kattints a nagyobb felbontásért!)

 

Az igazi csemege azonban az lesz, hogy a végleges render most készül (másfél órája megy): 2400*2000-res, nem mindennapi felbontásban, igen jó minőségre állítva. Hosszú küzdelem lesz :)

Néhány megjegyzés: A fák és fenyőfák szándékosan nagyobbak, mint ami "megengedett" lenne. Terveim szerint ugyanis ez inkább egy térképre hasonlító megoldás lesz, mint a valóság tökéletes tükre. Elvégre több tízezer fős városokat is csupán 1-1 kőépület fog jellemezni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://rendertime.blog.hu/api/trackback/id/tr842827894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása