HTML

Tájszerkesztés

Tájszerkesztés - olyan irreális helyszíneket szeretnék létrehozni, melyek minél valósághűbbek. Legtöbbször a Terragen 2, olykor a Vue 6 progival. Egyikben sem vagyok profi, de azért igyekszem :)

2009.02.02. 18:47 Rudolfking

Lépcsőház visszatér

Sziasztok,

Nem áll a rendszer, csak berendeztem panorámaképre (360°) a lépcsőházat. Ez viszont rengeteg idegesítő dologgal jár. Az ember ugye úgy tervez meg egy képet, hogy abból a látószögből tökéletesnek hasson, ne legyen irreális, vagy hibás. Így egy képnél egy lebegő fenyőfa miért akadály, ha csak pár ágnak kell belógnia a képbe? Minek a lépcsőt befejezni, ha a fal már eltakarja? Kit zavar, ha a szegély csak félig fedi be az illesztést, ha nem látszik már a képen? Vagyis miért foglalkozzunk nem látszó részletekkel? Nos, például azért, hogy ne kelljen napokat tölteni panorámakép-kompatibissá tételével. Így hát a házikó megalkotásának is több idő kell (de folyamatban), a lépcsőházat pedig lerenderelni nem tudom: Broadcast (majdnem legjobb) minőségen, visszavett Radiosity (különösen speciális, beltérre való fénykövetési renderelési technológia) minőség (-0.5) mellett egy éjszaka alatt nem tudott egyetlen százalékot sem lépni a "Preparing Radiosity" folyamat-kijelzés, azaz a tényleges folyamat előkészítése. Most elindítottam Final (legalacsonyabb végleges) minőségen, alacsonyabb felbontással (panorámánál ezek össze-vissza vannak), de rendesen kiakasztja így is a rendszert. Pedig szívesen folytatnám már a házikót. Ahova terveztem például lépcsőket is egy látszólagos emeletre, de ahhoz még a házszerkezetbe is bele kellene piszkálni. Mjad még alkotgatok ezt-azt hozzá, és megpróbálom azt is összerakni. Továbbá ott is Radiosity-val kell dolgoznom, nem beszélve a Soft Shadows-ról, ami aztán így együtt pár napra biztos padlóra küldi a rendszerem :D

Igyekszem, igyekszem, ez a lényeg :)

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://rendertime.blog.hu/api/trackback/id/tr13918673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rudolfking · http://www.rudolfking.extra.hu 2009.02.02. 18:49:50

Preparing Radiosity: 1%
!!!!!!
Ez komoly siker! :)
10 perc alatt, szóval elvileg egy nap alatt össze is szedi a szükséges fénycsóvákat, hogy aztán ezeket egy nap alatt meg is jelenítse nekem :D. Ahogy kész, publikálom, de ez MOV fájl lesz. Így szabadon lehet mozogni az ál-térben.
süti beállítások módosítása