HTML

Tájszerkesztés

Tájszerkesztés - olyan irreális helyszíneket szeretnék létrehozni, melyek minél valósághűbbek. Legtöbbször a Terragen 2, olykor a Vue 6 progival. Egyikben sem vagyok profi, de azért igyekszem :)

2008.08.10. 12:05 Rudolfking

Végleges (hmm..) kanyon

Sziasztok,

Hát talán tényleg végleges lesz! Bár ugye, ki tudja...

 

Kanyon #6

 

A renderidő rosszabb, mint gondolnátok... Ugyanis be se fejeződött, elfogyott a türelmem (és vírusos lett a gépem, a legjobb vírusirtó, az XP telepítő CD várt rám), aztán a bal alsó sarok hiányzott (tényleg a bal...:) ), crop region-ben (kép bizonyos darabját) lerenderelve összevágtam. Legalább kész. Összetéve 48 óra render lehetett (azt hiszem, ezzel elfoglalta a 2. helyet). Tulajdonságok: Ray-tracing (olyan sávos fény ott szemben), transparent water, soft shadows (olyan elhomályosodó árnyékok, nagyon szeretem), meg kis fa fűvel és a végül canyon beállítások a tgblog-ról.

Ezentúl kétszer is meggondolom a vizes terepek renderelésének módjait. Most éppen egy lefelé néző kamerásat csinálok a Meratthan-hegység projektből.

Még1: Akinek van a fejében bármiféle (főleg táj köré épülő) ötlet (néhány objektum (házak, híd vagy ilyesmik) kerülhet a tervbe) - akár kommentként, akár e-mailben írja meg, és (ha részletes avagy jó az ötlet) meg is csinálom :).

Render(ötletek)re fel!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://rendertime.blog.hu/api/trackback/id/tr61609108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rudolfking · http://www.rudolfking.extra.hu 2008.08.11. 10:09:25

Néhány link Firefox alatt nem működik, mert a Google jó károsnak találta az oldalt (és persze az összes képet is rajta, pff) - ez a meteorology.atw.hu-ra igaz csak. Majd átírom a linkeket, az oldalt meg valahogy "felszabadítom". Ha Nektek megy az "oldal megtekintése" gomb a nagy piros hibaüzenetnél, akkor nyugodtan, nem jön le 80 vírus (és ennek semmi köze a gépemhez, a Google már egy hete blokkolta, a kedves).

Popescu 2008.08.25. 01:13:40

végre, kanyon:)
kreatív meg nem vagyok, a meglévőbe tudok/szeretek/akarok beleszólni
süti beállítások módosítása