HTML

Tájszerkesztés

Tájszerkesztés - olyan irreális helyszíneket szeretnék létrehozni, melyek minél valósághűbbek. Legtöbbször a Terragen 2, olykor a Vue 6 progival. Egyikben sem vagyok profi, de azért igyekszem :)

2008.06.16. 00:28 Rudolfking

Ismét kanyon - más napszak

Üdv all,

Új kép, méghozzá a kanyonnak egy újított, de nem teljes minőséggel futtatott új nézőpontos rendere (még mindig Terragen 2). A víznél kicsit hullámosabbat akartam, ez annyira sikerült, hogy 5 óra fölé ugrott a render time, és a víz renderelésénél a memória annyira le volt foglalva, hogy alig bírtam használni a gépet... De kész lett :) Újítás még az atmó, levettem a párát, meg is látszik a jobb oldali tipikus textúralátszódás (ráadásul valami még hibás is), és a kellemes kiegyensúlyozottság is bukott (de fogalmazhatom úgy is, hogy egy dinamikus, kontrasztos atmoszféra kialakítására törekedtem). Baloldalt a növények már nem is olyan jók közelről... Tehát ez a kép messze nincsen még kész, de egyelőre az említett hibák kijavítása is kevés a kép feldobásához, úgyhogy új POV-on gondolkodom (POV - nézőpont, a Point of View kifejezésből). Íme a kép:

Kanyon #03

Igyekszem nemsokára valami újjal is előállni - rossz hír (változatosság szempontjából), hogy ez a kanyonos téma viszont nagyon tetszik.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://rendertime.blog.hu/api/trackback/id/tr45522237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B Dániel · http://szaguldocirkusz.blog.hu/ 2008.06.17. 23:07:23

vagy is tudod mire gondolok ilyen nap sugár vagy nem tom meg fogalmazni bocs :D

Rudolfking · http://www.rudolfking.extra.hu 2008.06.18. 16:20:43

Tudom mire gondolsz - egy kis haze density, meg jobban megdöntött nappal könnyű elérni - most készült el nemrég az új verzió, napfényből több van, de oka inkább a nyitottabb tér - ma este feltöltöm!

Rudolfking · http://www.rudolfking.extra.hu 2008.06.20. 12:33:04

Mégsem végleges, építem be a ray-traced shadows-t :) Azzal állítólag nagyon jó lesz, meglátjuk.

Bcdc 2009.09.02. 20:16:26

Remek kép, ez a legjobb verzió (nekem). Nem azért mert erősebbek a tonusok mit a többi verzióban, egyszerüen azért mert ha egy fotográfus az életben készitette volna el ezt a képet biztosan díjat kapna érte.
Tudom hogy a végleges (6#?) verzió életszerűbb a mély, zavaros folyó miatt és itt szinte patak tisztaságú a víz, nálam akkor is ez a nyerő.
süti beállítások módosítása